Malč (10kg) predbilježba

kn60,00

Organski, ekološki i pH neutralni malč bez prašine, pesticida i drugih onečišćenja.

Dostupno uz narudžbu

Ovaj je proizvod trenutno rasprodan, no ukoliko ste zainteresirani, molimo da nam se javite putem e-mail adrese info@miscanthus.hr kak bi dogovorili Vašu predbilježbu! Naš tim osigurat će da svoju narudžbu podignete u najkraćem mogućem roku.

Uobičajeni uzgoj usjeva koji se koriste za proizvodnju malča popraćen je neizbježnom i ponovljenom uporabom pesticida. Ta su sredstva potrebna za uklanjanje konkurentnosti korova i utjecaja štetnika, a njihove aktivne tvari zadržavaju se u biomasi dugo nakon žetve. Kada tu biomasu koristimo kao malč, možemo biti sigurni da u vrt donosimo veliku količinu aktivnih spojeva. Uzgoj miskantusa, s druge strane, ne zahtijeva upotrebu pesticida i gnojiva, pa je malo vjerojatno da će neželjeni spojevi dolaziti zajedno s biomasom.

Također, tijekom žetve uobičajenih usjeva, velik broj sjemena ostaje na polju. Žetvom tih ostataka, malč postaje plodni supstrat primjesa sjemena. Kada se koristi taj malč, mnoge biljke ovih usjeva vjerojatno će klijati i nicati. Miskantus je ovdje također koristan jer ne daje sjeme. Budući da u njegovim nasadima nema značajne prisutnosti korova, malč je zapravo besprijekoran materijal bez rizika od neočekivanih klijanja.

Malč miskantusa je pH neutralan, a neutralni pH pomaže rastu biljaka jer određuje dostupnost esencijalnih biljnih hranjivih sastojaka. Najčešćie je malč drugih kultura kisele pH vrijednosti, zbog čega su određene hranjive tvari, posebno fosfor, manje dostupne, dok se druge hranjive tvari, poput aluminija i mangana, povećavaju na toksične razine. Kisela pH razina također je nepoželjna za korisne mikroorganizme tla.

Troškovi dostave nisu uračunati u cijenu. Kupljeni proizvodi mogu se podići na mjestu rasadnika (Sisačko-moslavačka županija, Hrvatska) ili isporučiti na temelju zasebnih dogovora.

Težina 10 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Mulch (10kg) (pre-order)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

hr